در حال بارگذاری ...
شنبه 10 آذر 1403

مدیر مرکز رشد دانشکده فنی شهید منتظری مشهد:
مراکز رشد به کاهش ریسک در فعالیت‌ شرکت‌های نوپا کمک می‌کنند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی ، به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،مدیر مرکز رشد دانشکده فنی شهید منتظری مشهد گفت: مراکز رشد با حمایت‌های تخصصی، فنی و مالی به کاهش ریسک در فعالیت‌های دانش‌بنیان شرکت‌های نوپا  کمک می‌کنند.

طیبه جلالی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص اهدافی که مراکز رشد در دانشگاه‌ها دنبال می‌کنند، اظهار کرد: مراکز رشد در دانشگاه‌های فنی با هدف تحقق رسالت دانشگاه فنی و حرفه‌ای به عنوان دانشگاهی «پویا، اشتغال‌زا و کارآفرین» و نیز متولی آموزش‌های عالی فنی و حرفه‌ای به منظور حمایت از ایجاد و توسعه کسب و کارهای کوچک، متوسط، شرکت‌های دانش بنیان و نیز کمک به دانشجویان برای تبدیل ایده به محصول فناورانه مستقر می‌شوند تا به اهداف خود جامه عمل بپوشانند.

وی اضافه کرد: همچنین یکی دیگر از اهداف مراکز رشد در دانشگاه‌های فنی، تسهیل مسیر تجاری‌سازی ایده‌های دانشجویان و اساتید است که مرکز رشد واحدهای فناور با رویکرد مهارتی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی مستقر در دانشکده شهید منتظری با حمایت‌های همه جانبه دکتر حداد رئیس دانشگاه استان و پیگیری‌های مجدانه معاون پژوهشی استان مهندس اسکندری تاسیس شد.

مدیر مرکز رشد دانشکده فنی شهید منتظری مشهد در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه چرا امروزه بیشتر از زمان‌های دیگر با فعالیت‌های مراکز رشد یا شرکت‌های دانش‌بنیان آشنا می‌شویم، تصریح کرد: توسعه اقتصادی مرهون فعالیت‌هایی برمبنای دانش است و در شرایط کنونی بستر توجه به علم درون‌زا بیشتر فراهم شده است. بنابراین مدیریت دانش به سمت و سوی نیاز محوری و تولید علم و فناوری گرایش پیدا کرده و حل مسائل موجود در جامعه، صنعت و توجه به اقدامات انجام شده متخصصان و نیز با رسانه‌ای شدن فعالیت‌های علمی، به دیده شدن توان علمی آن‌ها در کشور اعم از اساتید و دانشجویان تلاشگر کمک می‌کند.

وی در خصوص نقش مراکز رشد در توسعه اقتصادی کشور بیان کرد: مراکز رشد با حمایت‌های تخصصی، فنی و مالی به کاهش ریسک در فعالیت‌های دانش‌بنیان شرکت‌های نوپا کمک می‌کنند و همچنین موجبات جلب حمایت‌های مالی سرمایه‌گذاران در سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر را فراهم می‌نمایند.

جلالی خاطرنشان کرد: مرکز رشد دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان مانند تمامی مراکز رشد کلیه خدماتی که ارائه می‌دهند را نیز به کار می‌گیرد و امتیاز ویژه آن برخورداری از جامعه متخصصان حرفه‌ای و کارآمد، وجود کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های غنی در دانشگاه است که  مسیر نوآوری فناورانه را هموار می‌کند.

وی افزود: از جمله برنامه‌هایی که در آینده خواهیم داشت، بهره‌مندی گسترده‌تر از خدمات صندوق‌های پژوهش و نوآوری و ارائه خدمات حمایتی گسترده‌تر است. همچنین با ایجاد و گسترش مراکز نوآوری در آموزشکده‌های استان و سایر اقدامات لازم مقدماتی، درصدد ایجاد زیست بوم نوآوری دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان با همکاری تمام مولفه‌های آن هستیم.

مدیر مرکز رشد دانشکده فنی شهید منتظری مشهد عنوان کرد: ۲۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در مرکز رشد دانشکده حضور دارند که بیش از ۱۰۰ نفر اشتغال مستقیم و حدود ۶۰ نفر اشتغال غیرمستقیم دارند و در زمینه‌های برق، مکانیک، کامپیوتر، الکترونیک، تجهیزات پزشکی، عمران، رباتیک، ساخت و تولید، انرژی، تجهیزات آزمایشگاهی، مهندسی معکوس تجهیزات مورد نیازهای صنایع، بتن‌های جدید، تجهیزات مورد نیاز معلولان (بینایی و شنوایی) پرینترهای سه بعدی، هنر و... فعالیت می‌کنند.

وی اظهار کرد: از جمله خدمات پشتیبانی که برای شرکت‌ها انجام می‌شود، می‌توان به مواردی از قبیل تأمین فضای کار و تجهیزات اداری، خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی، خدمات کتابخانه‌ای و اطلاع‌رسانی، خدمات مدیریتی، حقوقی، مالی، اعتباری، مانیتورینگ و تجاری‌سازی، سایر خدمات مرتبط با توسعه، رشد و ارتقای واحدهای فناور،آموزش‌های تخصصی و مشاوره اشاره کرد. 

جلالی تصریح کرد: واحدهای فناور مسیر سخت و زمانبری در جهت کسب مجوزها برای تولیدات خود دارند و مباحث مالیاتی مانند معافیت مالیاتی که مشمول شرکت‌های مستقر در مراکز رشد دانشگاهی نیست و منابع مالی محدود از جمله مشکلاتی است که مرکز رشد دانشکده فنی شهید منتظری مشهد با آن دست به گریبان است.
www.isna.ir/news/99091813868/